Edibles: 10 błędów, których można uniknąć podczas robienia własnych produktów

News

Niedawne rozpowszechnienie legalizacji marihuany w Stanach Zjednoczonych stworzyło boom na biznes związany z jadalnymi produktami z marihuany.

Punkty sprzedaży w całym kraju oferują nowe, kreatywne warianty jadalnych produktów. Podczas gdy proces tworzenia jadalnych produktów z marihuaną może wydawać się stresujący dla początkujących, tak naprawdę jest to całkiem proste. Ta lista pomoże ci uniknąć niektórych z najczęstszych błędów kulinarnych i pomoże ci w przygotowaniu pysznych, mocnych przekąsek z konopi!

1. Dekarboksylacja

Podczas gdy zbyt dużo ciepła zabije THC, trochę ciepła jest konieczne. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że surowa roślina konopi nie zawiera w ogóle THC. Zawiera natomiast THC-A (lub kwas THC). Trzeba procesu dodawania ciepła lub dekarboksylacji, aby reakcja chemiczna, która przekształca THC-A w THC. Wystarczy umieścić koncentraty w naczyniu żaroodpornym i podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 250 stopni F. Po dekarboksylacji kief lub haszysz jest gotowy do gotowania.

2. Nadmierne mielenie

Z jakiegoś powodu, większość stron internetowych mówi ludziom, aby drobno zmielili marihuanę używaną do aromatyzowania masła lub oleju. Istnieje nawet elektroniczny gadżet do robienia masła z marihuany, który zawiera wbudowany młynek elektryczny. Jednakże, może to być błędne. Żywiczne trichomy rośliny znajdują się na pąkach i liściach, a nie w nich! Mielenie sprawia, że proces ten wydaje się być kompletny.

Sugerujemy dekarboksylację marihuany w 225° F, pomaga to zachować smak i moc różnych terpenów i kannabinoidów znajdujących się w marihuanie, a nie tylko THC. via The Chill Bud

3. Przegrzewanie

Niższe temperatury gotowania są lepsze. THC ulega całkowitej degradacji w temperaturze przekraczającej 392 stopnie F. Musisz również zwrócić uwagę na temperatury gotowania, kiedy używasz masła i olejów do infuzji lub kiedy gotujesz z koncentratami marihuany. Nie używaj olejów z marihuany do bezpośredniego smażenia, chyba że jest to zalecane. Jeśli przyrządzasz coś w cieście, upewnij się, że część lecznicza znajduje się w cieście. Możesz gotować w temperaturze piekarnika do 375 stopni F, ponieważ samo jedzenie nie będzie aż tak gorące.

4. Mit o wodzie

Niezależnie od tego, czy infuzujesz masło, czy gotujesz olej w wolnowarze, zawsze dodawaj wodę do mieszanki razem z materiałem roślinnym, masłem lub olejem. Szczególnie w garnku, woda pomoże w infuzji w niższej temperaturze. Ponadto, pomoże uniknąć spalania i przypalania, co spowoduje nieapetyczny smak. Pamiętaj, że THC staje się bezużyteczne, gdy jest gotowane w zbyt wysokiej temperaturze! Woda pomaga również w wyglądzie i smaku, zmywając część zielonego koloru i silnego ziołowego smaku. Zalecana proporcja to 60:40 masła do wody.

5. Dodawanie zbyt dużej ilości marihuany

Nie ma łatwiejszego sposobu na spożycie zbyt dużej ilości marihuany niż zjedzenie jej. Czasami ludzie są niecierpliwi i myślą, że nie mają jeszcze dość. Ale kilka minut później są już na zbyt wysokim poziomie. Podczas gdy "przedawkowanie" nie jest niebezpieczne, ponieważ nigdy nie jest śmiertelne, może sprawić, że poczujesz się niespokojny. Dozowanie narkotyków to sztuka, trzeba wziąć pod uwagę wiele czynników, a tolerancja ludzi jest bardzo zróżnicowana. Ilość, którą przyjmuje jedna osoba, może nie wystarczyć, aby ktoś inny doświadczył haju. Pamiętajcie, że gotowanie może wzmocnić moc. Pamiętajcie, że kulki są przetwarzane przez waszą wątrobę!

6. Zmniejszanie dawki Edibles

Podobnie, jeśli kiedykolwiek znajdziesz się ze słabą partią jedzenia, zjedz więcej! Jeśli zrobisz partię masła lub oleju, która jest mniej mocna niż byś chciał, zawsze możesz ją później wzmocnić. Będziesz delikatnie podgrzewał, aby rozpuścić w nim trochę dekarboksylowanego kiefu lub haszyszu przed użyciem w przepisach.

7. Dodawanie zioła bezpośrednio do przepisu

Marihuana lub zioło nie powinny być dodawane bezpośrednio do receptury. Powodem tego jest fakt, że ludzki układ trawienny nie jest przystosowany do trawienia THC w formie złożonej. Wyrzuci go natychmiast z organizmu. Dlatego należy przeprowadzić procedurę ekstrakcji za pomocą rozpuszczalnika na bazie oleju, takiego jak masło lub olej. To dlatego, że THC jest rozpuszczalny w tłuszczach. Wreszcie, mieszanina musi być dobrze odcedzone, aby wyeliminować pozostałości.

8. Przyprawy

Większość ludzi nie lubi zielonego, ziołowego smaku marihuany prześwitującego przez ich jedzenie. Podobnie, jadalne przepisy z dużą ilością przypraw i smaków będą to lepiej maskować. Używaj tyle samo lub trochę więcej przypraw. Ponadto, składniki dodające smaku (takie jak cebula i czosnek) podczas gotowania z konopi są wspaniałym dodatkiem do palety smaków.

Jak zrobić własne masło z konopi w wolnowarze. via She Knows

9. Czyszczenie marihuany

Może to zabrzmieć głupio, ale to jest dokładnie to, gdzie wiele osób zawodzi. Wyobraź sobie, że wziąłeś swoją marihuanę i pozwoliłeś jej się zagotować. Ale jeśli nie wyczyściłeś swojego chwastu, będzie to najbardziej obrzydliwe jedzenie, jakie kiedykolwiek jadłeś. Marihuana może zawierać pleśń i ciężkie pestycydy lub nawet chlorofil, który jest równie potężny i okropny. Najprostszym sposobem na oczyszczenie zioła jest namoczenie pączków w wodzie destylowanej na kilka dni. Następnie trzeba je zblanszować, wyjąć z wody i ostrożnie wysuszyć. Przez blanszowanie, można uzyskać znacznie czystsze kwiat do infuzji do masła. Kolor może się trochę zmienić z tego powodu, ale nie martw się, oznacza to tylko, że jest czystszy!

10. Nie wykonuj następujących czynności:

  • Do odcedzania używaj papierowego filtra do kawy. Chusta serowa działa świetnie, jest tania i można ją znaleźć w prawie każdym sklepie spożywczym w dziale z artykułami do pieczenia.
  • Używaj mikrofalówki. Niektórzy ludzie mogą mieć sukces, ale wielu nie udaje się nieszczęśliwie. Chyba że masz już wielokrotne sukcesy przy użyciu własnej mikrofalówki, to prawdopodobnie najlepiej nie eksperymentować z jednym.
  • Jeśli jesteś niedoświadczony, niezdarny lub podatny na wypadki, zrób nalewkę lub ekstrakcję "Zielonego Smoka" metodą kuchenną.
0 0 głosowanie Artykuł Ocena